Vezetek,írok és fényképezek

Kismotoros kirándulások-túrák Nógrád,Heves,Borsod és Pest megye útjain.

A Találkozó honlapja

Videó

Tamás videói

Babetta Banális

Hozzászólások

  • vermes tibi: Örömmel látom, hogy nem halt meg az oldal. Nekem sokat jelent ez a blog, ennek hatására kezdtem ko... (2017.02.19. 19:20) Tároló mélyén..
  • ilaris: Nekem az első kép van letöltve Feriről....... Néha előkeresem.... megnézem... Ő mindig Bab... (2016.09.10. 10:16) Délutáni mopedezés
  • ilaris: 2016 09 10 Nosztalgiáztam egy keveset.. Végig néztem pár videót- olvasgattam a beszámolókat.. N... (2016.09.10. 10:11) Bec-kút (kimotoroztam a Mátrába...)
  • hobbymotoros: Na végre! Jó látni, hogy még él a blog! Jó volt olvasni e rövid sorokat, és látni a visszatérést. (2015.03.29. 17:49) Mopedeztem...,túl az első 20 kilométeren
  • hobbymotoros: Feri, nem hajtod már a Babettát? Tavaly télen kedvenc elfoglaltságom volt visszaolvasgatni a remek... (2014.12.13. 16:36) Kettőszázhetes

Az első nagyobb távolság.

pappferi 2011.07.19. 21:51

Szépen halad a bejáratás ezért délután nekiindulok a Zagyva völgyében egy nagyobb motorozásra. Nincsen konkrét tervem,megyek ameddig jólesik vagy ameddig a Babetta "bírja".

Útra keltünk és szépen haladtunk lefelé a 21-es úton,jó volt hallani a motor hangját,a kipufogó duruzsolását.

Mátraverebély-Pásztó-Szurdokpüspöki-Jobbágyi..,fogytak a kilométerek és Jobbágyinál megálltam egy pihenőre,mert meleg volt.Talán egy negyedórát álltam és mentem tovább Hatvan felé,de Apcig már nem jutottam el.

Elveszett a Babettából minden erő,teljes gázon is alig akart menni..,csakis alapjáraton.

Útszéle,szerelés,gyertyakép normális,szivatóra megfullad nagy gázon is.Visszafordulok és elindulok hazafelé lassú tempóban de teljes gázon.

Jobbágyiban megállok újra egy árnyékos helyen próbálok rájönni a hiba forrássára.

Nem sikerül ezért indulok tovább a lehető legnagyobb sebességgel.Szurdokpüspöki után a négysávos részen csörömpölést hallok és megállok rögtön.Gyors szemrevételezés és látom,hogy hiányzik a szivató rúdja,kilőtte.Visszasétálok egy darabon és próbálom megkeresni...,reménytelen,nagy a forgalom.

Valami ötlettől vezérelve egy kicsit félretolom a szívócsonk gumicsövét és ettől félgázon igencsak meglódul,szinte már félelmetes ahogy pattog az aszfalt buckákon.Alapjárat és félgáz..,a kettő között erőtlen,nehezen veszi a fordulatot.

Megkínoztam de hazaértem vele,gyorsan neki is láttam szerelni.Szétszedtem a kipufogót,minden rendben,a szívó oldalon szintén,üzemanyagtartály és csap működik,benzin eljut a porlasztóba,gyertyakép még mindig barna.Szét kell szednem a porlasztót,mert talán ott van a hiba.

A napokban Jikov ellenőrzés lesz.Ennyi kínom még nem volt egy 50 kilométeres út alatt de bekövetkezett ez is...,azért alapjáraton szépen ketyeg.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://babetta207.blog.hu/api/trackback/id/tr153081535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kölyök01 2011.10.04. 12:21:21

Szia!

Nos nekem is ugyan ez volt a hibám minap :) .
A motor fúrva lett ,voltak hibák de egy brisk gyertya megoldotta mert a többit pár nap után ellőtte. gyertyaképem az őz barnánál kicsit fehérebb ami a legjobb beállítást jelzi. Minap 15 kilométeres útra indultam sajnos nem volt keverék olajam így motorolajjal pótoltam de mihelyst lesz már csurgatom is tele . Balatonkeresztúr-Balatonújlak-Kéthely -Marcali az útirány , kéthely és marcali közt csörömpölést hallok megállok és a motor azonnal leáll ,kicsit nehezen fordul a lendkerék így megmozgattam vártam hogy kihűljön.Utána irány tovább majd megint marcali elején ,ekkor alapjáraton hagytam . hazajöttem egy fél órás pihenő után majd a kapu előtt megadta magát és leállt, én is szétszedtem mert csikorgott is rendesen ,megállapítottam hogy a hajtókar csapágya nem kapott elég kenést ,kis olajat spricceltem rá ekkor csendesebb lett de még nem az igazi.Már nem csikorog viszont jobban rá kell taposnom a pedálra indulásnál mert a motorolaj miatt nehezebb meghajtani. sajnos nekem is kínoznom kellett hogy hazajussak (elgyengült leállt stb) mert talán most van benne 105 kilométer .Esetleg sikerült a hiba forrását megtalálni? Üdv: Ricsi
süti beállítások módosítása